Tio säkra vägar till chefsfiasko

Alla ledare vill nå framgång. Det finns hundra vägar dit. Men först bör du undvika att misslyckas.

Läs "The Ten Commandments of Business Failure" av före detta vd:n för Coca-Cola, Donald R Keough, så vet du hur man undviker dem. Läs mer här

Sociala medier - marknadsnytta eller exhibitionism?

Vi var på Lunds Kommuns frukostmöte "Sociala medier - marknadsnytta eller exhibitionism?" Klart intressant. Micco Grönholm  från Pyramid samt Henrik Pålsson från Ericsson ConsumerLab Asia föreläste om hur företagare kan och ska använda sociala medier. Inte så mycket nytt men väldigt bra att få det sammanfattat. Intresssant att se hur snabbt användningen ändrats, från mail till socila medier på bara några år. Tänkvärt att Facebook är 5 år gammalt, LinkedIn 6 år och Twitter 3 år.

Nu över 75 anmälda

Anmälningarna fortsätter att strömma in. Nu har över 75 stycken anmält sig till Christer Fåhraeus frukostseminarium hos Hjärntrusten den 29/10. Glöm inte anmäla dig på vår hemsida om du vill höra Christers fantastiska entreprenörshistoria.

ESS - Konsekvenser för Sydsveriges Näringsliv

Vi på Hjärntrusten är glada att fått klart med Allan Larsson, som lyckades få mångmiljardinvesteringen ESS Scandinavia till Lund. Allan kommer den 4/12 på vårt fruksotseminarium att prata om konsekvenser och möjligheter för Sydsveriges Näringsliv.

Enligt en rapport från Öhrlings PricewaterhouseCoopers som tagits fram på uppdrag av regionen, länsstyrelsen och kommunerna Malmö, Lund och Helsingborg kommer ESS bland annat:


- ESS beräknas kunna ge 700 nya jobb om året i Skåne fram till år 2040.
- Order på teknisk utrustning och annat som krävs för driften brukar i hög grad hamna hos regionala leverantörer. Den franska anläggningen ILL, som tidigare leddes av ESS-konsortiets chef Colin Carlile, gör varje år inköp för omkring 80 miljoner euro. Minst tre fjärdedelar görs i Frankrike.
- ESS beräknas kunna höja Skånes bruttoregionalprodukt med så mycket som 214 miljarder kronor utslaget över de närmsta trettio åren.

Mer om ESS kan du läsa på deras hemsida


Över 60 personer anmälda till Hjärntrustens Frukostseminarium

Igår kom den 60e anmälan till vårt frukostseminarium, ska vi blir fler än 80 stycken som vi var senast? Läs mer och anmäl dig på vår hemsida.

Årets fjärde nyhetsbrev

Nu har vi publicerat årets fjärde nyhetsbrev - "Alla har vi varit små".

Förhoppningsföretag har en nedsättande klang, det är lätt att glömma att även stora företag som t.ex. Tetra Pak, Alfa Laval, Asea, Ericsson, Electrolux, Ikea och Astra har varit förhoppningsföretag en gång och att det inte fanns några garantier för att just dessa företag skulle växa och bli stora.

Vad gjorde just dem framgångsrika? Var det idéerna, unika nyckelpersoner eller sättet att utveckla verksamheterna? Var det oväntade och slumpartade marknadsförändringar? Eller bidrog insiktsfulla politiker?

Idésprutan Christer Fåhraeus är ett exempel på just en sådan uppfinnare och entreprenör som ägnar sig åt innovationer och produktutveckling på heltid. Bland de mer kända företag som han grundat kan nämnas Anoto, CellaVision och Precise Biometrics. Christer Fåhraeus är inte bara en oöverträffad idéspruta, han är också en framgångsrik företagsbyggare - ihärdig och målmedveten.

Christer Fåhraeus kommer till Hjärntrustens frukostseminarium den 29/10, anmäl dig du också.

Vill du läsa hela Nyhetsbrevet, gör det här.


Stockholmsstart

Nu nystartar Hjärntrusten i Stockholm igen. Kontakta oss om du vill veta mer om våra grupper i Stockholm.

Hjärntrusten har funnits i över 25 år och över 2 000 chefer och ledare i Sverige har deltagit under åren. Vill du veta vad några av dem sagt om Hjärntrusten läs mer här

Alla har vi varit små

Nu börjar det närma sig med Christer Fåhraeus frukostseminarium nästa vecka. Nyhetsbrevet är klart och kommer skickas ut idag. Vill ni veta mer gå in på Hjärntrustens hemsida www.hjarntrusten.se

Hjärntrustens frukostseminarium 29/10: Från innovation till marknad

På Hjärntrustens frukostseminarium den 29/10 kommer superentreprenören Christer Fåhraeus berätta hur man tar en innovation från idé till en kommersiell produkt.

Under många år har Christer Fåhraeus arbetat med alla de problem och frågor, som en entreprenör tvingas ta itu med.

Välkommen på Hjärntrustens frukostseminarium den 29 oktober klockan 0830 i Lund. Anmäl dig på [email protected] eller på Hjärntrustens hemsida.

Läs inbjudan här


Hjärntrustens VD intervjuad i Metro

Hjärntrustens VD Inger Mansfeld intervjuas i Dagens Metro om nyttan av en Mentor.

Hur ska man då välja sin mentor?

Vikitigt att välja någon som man själv har respekt för och som besitter de kunskaper man har nytta av. Det är också viktigt att relationen handlar om ömsesidighet och att ni helt enkelt trivs bra ihop. Som ung chef bör man söka sig till äldre och kloka kolleger. Fast ibland kan det vara värdefullt att ha en mentor som kan erbjuda andra perspektiv än vad "hemmablinda" kolleger kan.



RSS 2.0